Фонтаните с фойерверки са вид фойерверки, които стават все по-популярни през последните години. Те се характеризират със своите впечатляващи цветове и светлина, както и с уникалната си форма, подобна на фонтан. Фонтаните с фойерверки обикновено се използват като самостоятелен дисплей, но могат да се използват и в комбинация с други видове фойерверки за по-сложно шоу. Посетете сега фойерверки пловдив

Какво е фойерверк фонтан?

Фойерверковият фонтан е пиротехническо устройство, което е предназначено да излъчва дъжд от искри и цветни пламъци от неподвижна позиция. Те обикновено са с цилиндрична или конична форма и варират по размер от малки ръчни устройства до големи стационарни инсталации. Фонтаните са проектирани да създават подобен на фонтан ефект, като искрите и пламъците се изстрелват нагоре в каскаден модел.

Как работят фонтаните с фойерверки

Фонтаните за фойерверки са съставени от няколко ключови компонента, включително тръба, източник на гориво и различни химикали, които произвеждат цветните искри и пламъци. Когато предпазителят светне, източникът на гориво се запалва и започва да произвежда газ, който след това се изтласква през тръбата. Докато газът преминава през тръбата, той преминава през химикалите, които се запалват и произвеждат цветни искри и пламъци.

Видове фонтани за фойерверки

Предлагат се няколко различни вида фонтани за фойерверки, всеки със своите уникални характеристики и ефекти. Някои от най-популярните видове включват:

1. Конусовидни фонтани: Тези фонтани са с форма на конус и излъчват дъжд от искри и цветни пламъци от върха на конуса.

2. Цилиндрични фонтани: Тези фонтани са с цилиндрична форма и излъчват дъжд от искри и пламъци от горната част на цилиндъра.

3. Фонтани с множество ефекти: Тези фонтани са проектирани да произвеждат различни ефекти, включително цветни пламъци, пукащи звуци и свирещи шумове.

4. Водопадни фонтани: Тези фонтани създават каскаден ефект, който наподобява водопад, като искрите и пламъците падат надолу, вместо да изстрелват нагоре.