За новите родители светът на най-важното за бебето може да бъде поразителен. Пелените са безсмислени неща, но какво да кажем за бельото? Въпреки че може да изглежда като логично допълнение, истината е, че бебетата с пелени обикновено не се нуждаят от бельо. Ето разбивка на причините: Моля, посетете сега бельо за момичета

Дължина на пелените: Модерните пелени са невероятно абсорбиращи, проектирани да се справят както с отпадъци, така и с влага. Добавянето на бельо създава допълнителен слой, който може да улови влагата, което потенциално води до обрив от пелени.

Комфортът е важен: Бебетата имат деликатна кожа и бельото може да добави ненужен обем и дразнене. Пелените са специално проектирани за комфорт и дишане, което позволява по-добър въздушен поток.

Съображение за разходите: Бельото за бебета с пелени е допълнителен разход. Тъй като те не служат за практическа цел, това е едно, което можете да пропуснете.

Етапи на развитие: След като детето ви започне да се приучава към гърне и премине към бельо, това е идеалният момент да го запознаете. Това им помага да се запознаят с усещането и ги подготвя за самостоятелно използване на банята.

Изключения от правилото:

Има няколко ситуации, в които бельото за бебета с пелени може да бъде от полза:

Защита срещу протичане: Ако вашето мъниче често изпуска, плътно прилепналият памучен тренировъчен панталон може да предложи допълнителна сигурност без по-голямата част от традиционното издърпване.
Удвояване през нощта: За силни нощни мокри олекотени тренировъчни панталони, носени под пелената, могат да осигурят допълнителна защита срещу протичане.
Подготовка за приучване към гърне: Тъй като вашето бебе наближава възрастта за приучаване към гърне, въвеждането на панталони за обучение може да му помогне да свикне с усещането за бельо.
Долния ред:

За повечето бебета с памперси бельото е ненужно. Има обаче няколко конкретни случая, в които може да е от полза. В крайна сметка решението се свежда до индивидуалните нужди и предпочитания на вашето бебе. Когато се съмнявате, консултирайте се с вашия педиатър за индивидуален съвет.